11 februar 2007

Blåskjell i tomatsaus

2 bokser hele tomater uten skall
2 ss mør
1 bunt sharlott-løk
2 glass hvitvin
1 kvast persille
1 gullerot
1 selleristang
2 fedd hvitløk
noe rosmarin

Sett en bra stor jerngryte på ovnen, gi gass på varmen, sleng oppi tomatene, smør, sharlott-løk (skrelles først), og ett glass hvitvin. Det andre glasset er kokkens! Finhakk persille, gullerot, selleristang og hvitløk, sleng oppi gryta. Sett lokket på og la småkoke til du er fornøyd (ca 20min).
I mellomtiden damper du all den blåskjellen du orker i en annen gryte. Når blåskjellene er ferdige, og sausen er klar, tar du og heller sausen over blåskjella og strør rosmarin over. Voila!

Anbefaler denne hvitvinen til; J. moreau Chablis 2004/2005