03 februar 2007

Rødvinssaus

1 dl rødvinseddik
2 fedd hvitløk
2 sjarlottløk
1 flaske god, kraftig, rødvin
1 ts hele pepperkorn
1 l kalvefond eller stekesky
100 g kalde smørkuler

Kok inn rødvinseddiken til det halve med hakket hvitløk og sjarlottenløk, hell i hele rødvinen bortsett fra et glass til kokken. Kok igjen til det halve sammen med pepper og kalvefond. Reduser til en halv liter under hyppig avfetning. Sil sausen gjennom en finmasket sil.

Før servering; kok opp og pisk sammen med de kalde smørkulene.

29 januar 2007

Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)


500 g scampi
6 fedd hvitløk
6 ss olivenolje
1(2) ts kayennepepper
noen klyper salt
litt finhakket persille

Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min å trekke. Ta ut skallene og la oljen bli igjen.
Legg på den finhakkede hvitløken og kayennepepperet og skru opp varmen. Ha i scampien når hvitløken begynner å gulne (pass på at den ikke blir svidd). Stekes i ca 4-5 min, eller til de nesten er gjennomstekt. Dryss over persille og server med ferskt brød. Passer fint til tapas.

Takk til Geir Hopen Nødset for oppskriften :-)