13 juni 2007

Hvitløksstekte Scampi m/Tomatvinagrette



500g scampi
1/2 dl olivenolje
4 fedd hvitløk
1 fersk chili
salt og pepper
2 ss limesaft
1 salathode
Koriander
solsikkeolje til steking

Tin scampiene og rens de helt. Snitt i rygg og buk og ta ut tarmen. Kjør olivenolje i mikser sammen med hvitløk og chili. Bland oljen med de rensede scamoiene og la de marinere i 30min. Varm opp et par spiseskjeer olje og stek scampiene i ett minutt på hver side. Salte og pepre, vri ut noen dråper limesaft over. Dekorer scampiene rundt bollen over salaten og korianderen.

Tomatvinagrette
1 boks hakkede tomater
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
3 ss hakkede sjarlottløk
3 ss hvitvinseddik
2 ts sukker
2 dl olivenolje, extra vergine
salt og pepper

Fres hakket løk og hvitløk i litt olivenolje og tilsett hakkede tomater. Kok det ned til det halve. Tilsett sukker, hvitvinseddik og kok opp. Avkjøl tomatpureen og bland inn olivenolje til slutt. Sausen kan serveres varm eller kald. Den skiller seg litt, men det er slik den skal være.