07 januar 2007

Marscarponeterte

200g usaltet smør
300g hvetemel
100g melis
1 egg
1 lime

Elt smør, mel og melis sammen i en bolle til en jevn blanding. Elt så inn egget. Rasp skallet på en lime og elt inn i deigen. Sett den kald i 30min. Ta deigen ut på benken, kjevle til en jevn, rund form som passer til den ildfaste terteformen. Legg deigen i formen og skjær av overflødig deig. Klipp til bakepapir og legg det over formen, hell tørkede erter i formen. (skal hjelpe deigen å holde seg på plass under steking). Sett paien i ovnen på 180g midt i ovnen i ca 10 min. ta den ut, fjern ertene og stek videre i 5 min.

500g marscapone
1dl fløte
100g sukker
Pisk alt sammen.


150g jordbærsyltetøy
100g sukker
saft av en lime
Kok sammen til en tykk masse. Ta på masse bær. Ta over jordbærmassen