07 januar 2007

Marscarponeterte

200g usaltet smør
300g hvetemel
100g melis
1 egg
1 lime

Elt smør, mel og melis sammen i en bolle til en jevn blanding. Elt så inn egget. Rasp skallet på en lime og elt inn i deigen. Sett den kald i 30min. Ta deigen ut på benken, kjevle til en jevn, rund form som passer til den ildfaste terteformen. Legg deigen i formen og skjær av overflødig deig. Klipp til bakepapir og legg det over formen, hell tørkede erter i formen. (skal hjelpe deigen å holde seg på plass under steking). Sett paien i ovnen på 180g midt i ovnen i ca 10 min. ta den ut, fjern ertene og stek videre i 5 min.

500g marscapone
1dl fløte
100g sukker
Pisk alt sammen.


150g jordbærsyltetøy
100g sukker
saft av en lime
Kok sammen til en tykk masse. Ta på masse bær. Ta over jordbærmassen

Ingen kommentarer: