21 juni 2007

VitvinsBomba

Ble anbefalt denne drinken hos "Farmers Market", dro hjem, blandet og så satt den som en kule:) I de sene, varme sommertimer blir denne en vinner.

1/2 Lime
1 ss brunt strøsukker
2 cl rom
ca 1 dl tørr hvitvin
ca 1 dl jordbær/hylleblomst saft

Ta sukkeret i en morter, kryst saften av limen oppi og mal det hele sammen til det blir en jevn masse. Hell oppi et hvitvinsglass, hell rom i, hell hvitvin og Jordbær/hylleblomst saften i og du har en sjef drikk.

17 juni 2007

Bruscetta


5 modne tomater
1/2 rødløk
160g fetaost
2ss olivenolje, extra vergine
1ss rødvinseddik
1 ts oregano

Finhakk tomatene og løken, smuldre fetaosten og legg alt i en liten bolle. Hell over olivenolje , rødvinseddik og oregano. Rør forsiktig og smak til med salt og pepper. Skjær til passende store skiver av franskbrød og varm i ovnen et par minutter. Mos litt hvitløk og smør litt på hver skive. Anrett tomatblandingen pent på skivene og server.

Lammeskanker

Ikke la prisen på Lammeskanker lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Skankene er som regel frossen, beregn 1 dag til tining.

6 stk lammeskanker
havsalt og nymalt pepper
1 ts Korianderfrø
1 liten, tørket Chili
1 ss frisk Rosmarin
1 ts tørket Merian eller Oregano
1 ss Hvetemel
2 ss olivenolje
4 hvitløksbåter
1 kjempesvær Gulrot
10 små Sjarlottløk
3 ss Balsamico eddik
2 dl tørr Hvitvin
6 Sardellfileter
3 bokser hele Tomater
1 håndfull frisk Basilikum

Sett en gedigen jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje og skru opp varmen. Mens gryten varmes kan du begynne med å gni inn lammekjøttet med havsalt og nymalt pepper. Knus korianderfrøene og den tørkede chilien og bland med hakket rosmarin og tørket merian. Rull kjøttet i krydderet og press alt godt inn i kjøttet. Dryss hvetemel over til slutt. Gryten skal nå være kjempevarm og det er bare å legge i skankene, en om gangen, frese/brune på alle sider, før du tar de ut og legger de til side. Skru ned varmen litt og bruk samme gryte til å forsiktig frese opp finhakket hvitløk, gulrot, løk (skrellet men ellers hel) og en klype salt. Tilsett balsamicoeddikk og la det koke inn til sirup. Hell vitvinen i gryta og la det surre i 2 minutter. Hiv oppi sardellfiletene (gir kraftigere smak) og tomatene, rør forsiktig i gryta, legg lammeskankene oppi, kok opp, ta av platen, legg på lokk og sett midt i ovnen på 180 grader i 1,5time. Ta så av lokket og la stå i en 1/2 time til. Skum av fett som måtte ha samlet seg på overflaten. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.

Lag gjerne potetstappe til denne retten.
Vinforslag; Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore 2003 140.- kr