17 juni 2007

Lammeskanker

Ikke la prisen på Lammeskanker lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Skankene er som regel frossen, beregn 1 dag til tining.

6 stk lammeskanker
havsalt og nymalt pepper
1 ts Korianderfrø
1 liten, tørket Chili
1 ss frisk Rosmarin
1 ts tørket Merian eller Oregano
1 ss Hvetemel
2 ss olivenolje
4 hvitløksbåter
1 kjempesvær Gulrot
10 små Sjarlottløk
3 ss Balsamico eddik
2 dl tørr Hvitvin
6 Sardellfileter
3 bokser hele Tomater
1 håndfull frisk Basilikum

Sett en gedigen jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje og skru opp varmen. Mens gryten varmes kan du begynne med å gni inn lammekjøttet med havsalt og nymalt pepper. Knus korianderfrøene og den tørkede chilien og bland med hakket rosmarin og tørket merian. Rull kjøttet i krydderet og press alt godt inn i kjøttet. Dryss hvetemel over til slutt. Gryten skal nå være kjempevarm og det er bare å legge i skankene, en om gangen, frese/brune på alle sider, før du tar de ut og legger de til side. Skru ned varmen litt og bruk samme gryte til å forsiktig frese opp finhakket hvitløk, gulrot, løk (skrellet men ellers hel) og en klype salt. Tilsett balsamicoeddikk og la det koke inn til sirup. Hell vitvinen i gryta og la det surre i 2 minutter. Hiv oppi sardellfiletene (gir kraftigere smak) og tomatene, rør forsiktig i gryta, legg lammeskankene oppi, kok opp, ta av platen, legg på lokk og sett midt i ovnen på 180 grader i 1,5time. Ta så av lokket og la stå i en 1/2 time til. Skum av fett som måtte ha samlet seg på overflaten. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.

Lag gjerne potetstappe til denne retten.
Vinforslag; Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore 2003 140.- kr

Ingen kommentarer: