Smør til steking
Salt og nykvernet pepper
150 g Smør
1 Kvast(er) Rosmarin
4 ss Persille
1 ss Fransk sennep, fin
1 ss Sennep, grov
4 ss Brødsmuler
5 dl Lammesjy
Nypoteter
Kantareller
1 Løk
6 Tomater
Sennepssmør: Ha smør, begge sennepstypene, rosmarin og persille i en kjøkkenmaskin og kjør på full hastighet til en glatt masse.
Soppsauté: Stek kantarell- og portobellosopp, sammen med løk.
gastrique. (balsamicoeddik og sukker som kokes inn til en syrlig sirup).
Nypoteter
Kantareller
1 Løk
6 Tomater
Potetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og hvitløk i usaltet vann. Slå av vannet når potetene er møre. Tilsett smør, fløte og timian. Mos potetene. Smak til med salt og pepper.
Sennepssmør: Ha smør, begge sennepstypene, rosmarin og persille i en kjøkkenmaskin og kjør på full hastighet til en glatt masse.
Soppsauté: Stek kantarell- og portobellosopp, sammen med løk.
gastrique. (balsamicoeddik og sukker som kokes inn til en syrlig sirup).
Saus: Kok inn kraften til 3-4 dl. Visp inn resten av sennepssmøret og servér ved siden av på varme tallerkener.
Tomattallerken: Skjær tomatene i tynne skiver og dekk en hel tallerken ved å legge tomatene i en sirkel. Rist en håndfull Pinjekjerner lett på en plate, og dryss over. Ta også en håndfull med tørkede Tranebær og dryss over. Kok inn balsamicoeddik og sukker til en syrlig sirup (gastrique) og fordel over det hele i et fint mønster.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar