05 november 2006

Røde viner

Domaine Coursodon Silice 2005 224.90kr
Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak.
Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i fire år fremover.

Quinta de Santa Julia Reserva 2001 197,20kr
Fyldig og kompleks med aroma av mørke bær.
Fast og fyldig i anslaget, veldig god konsentrasjon, fine syrer og gode faste tanniner, sitter veldig lenge. En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 91 p (2001) (13.10.08)
Mat: Gode retter med vilt, men også okse.

Francis Coppola Cabernet Sauvignon 2006
We combine fruit from appellations as far north as El Dorado and as far south as Paso Robles, where soils range from sandy clay loam to black volcanic obsidian. Likewise, some of our vineyards experience a unique diurnal temperature pattern; extremely hot days are tempered by very cool nights, which slows the ripening process and enhances the flavor and complexity of this Cabernet. It has immense concentration, rich color, and profuse aromatics that give way to layers of enduring flavor.

Vigneti di Torbe Valpolicella
Classico Superiore 2003 140.- kr
Dette er en fantastisk fyldig vin, intens rubinrød farge, fin moden fruktighet med preg av kirsebær og moreller, hint av lær og krydder, kompleks med flott bløthet og stor karakter. Kanskje årets beste vinkjøp.



Libera Barbera d'asti 2003 135.- kr
Dyp rød. Aroma preget av plomme og fatkrydder, innslag av lær.
Libera er 100% Barbera, håndplukket fra vinmarker i Agliano Terme. Det er forholdsvis unge vinstokker som benyttes. Etter gjæring og stabilisering har den lagt 12 måneder på eik. Den er rik med innslag av paprika, modne plommer, kirsebær og vanilje. Passer til det meste av pasta, kjøtt, fugl og noe fisk.


Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2001 130.- kr
Dyp mursteinsrød farge, noe utviklet fruktighet, hint av brent tre, svakt eikepreget.
Cabernet Sauvignon-parsellen har gjennomsnittsalder på druestokkene mellom 33 og 65 år. Tettheten er ca. 3550 planter pr. hektar. Årsproduksjonen av Cabernet Sauvignon er ca. 600.000 flasker. Vin fra Cousiño-Macul er meget godt anerkjent på eksportmarkedene. Disse distribueres til mer enn 30 land på 4 kontinenter. Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon har vokst i de bratteste og høyeste skråningene i Macul. Jordsmonnet her er preget av forholdsvis mye stein og kalk.


O`Leary Walker Shiraz 2005 139.- kr
Mørk fiolettrød. Aroma preget av røde og mørke skogsbær, urter og eukalyptus, hint av lakris og litt fat. Nydelig til salt kjøtt, f.eks. pinnekjøtt.


Zenato Valpolicello Superiore Ripassa 171.- kr
Mørk rød. Moden fruktighet med innslag av solbær og sjokolade, streif av fat, tobakk og lær. Fin bitterhet i ettersmaken.

Masciarelli Montepulciano d´Abruzzo 2003 125,- kr
Preg av søte kirsebær, sorte oliven og krydder. Super til indrefilet av svin.

Travaglini Gattinara 2001 161,60 kr
Middels dyp mursteinsrød. Utviklet aroma med preg av nype, skogbunn og tobakk, streif av vanilje, nellik og mineraler.

Accordini Recioto della Valpolicella
Classico Acinatico 2003 250.- kr
Fruktig og godt krydret med hint av kirsebær. Bløtt anslag med gode kryddertoner og lang ettersmak.
Laget av corvina, rondinella, cabernet og merlot. Aromatisk, frisk og lang med mye fruktsødme og friskhet. Lang frisk ettersmak. Herlig vin, litt internasjonale og kjedelige druer, men dette er likevel strålende. Nå til 2011 (89P-DN)

Don Pietro, Spadafora 2004
Deep ruby red in color with a rich and fruity bouquet of cherry and raspberry fruit. Full-bodied on the palate, with harmonious flavors and good structure. Serve with roasted or grilled meats and flavorful cheeses.


Hastwell & Lightfoot Shiraz 2003 152.- kr
Mørk fiolettrød. Aroma preget av solbær, bjørnebær og lakris, innslag av urter, sedertre og mineraler. Nydelig til indrefilet av svin :)
Dyp fiolettrød. Aroma preget av mørke bær og kamfer, hint av lavendel og pepper. Supergod til tapas.


Maràia Barbera Monferrato 2006 123,50 kr
Duft av bjørnebær, sjokolade, kirsebær og vanilje. Smak av skogsbær og vanilje. Passer veldig godt til tapas.

Bussola Valpolicella Classico Superiore 2004 285.- kr
Mørk rød. Aroma med preg av mørke bær og tørket frukt. Streif av eik , mineraler og mynte. ”Svær”, søtlig preg med vekt på tørkede frukter, mørk Valrohna-sjokolade, anis og julekrydder med noe kirsebær. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak. Nå til 2015

Valpolicella Ripasso Torre del Falasco 2006 120.-kr
Konsentrert, mørk ripassofruktighet med sødme, kirsebær og kjernebitterhet. Innslag også av gjørnebær. Masse smak for lite penger. Matfølge: Lam med masse hvitløk.


Rietine Chianti Classico 2006 155.- kr
Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus.

Ingen kommentarer: